woensdag 5 november 2014

Sieraden maken de vrouw

Sieraden en hun historie

Vrouwen en sieraden zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Mensen versieren hun lichaam al zolang er mensen op aarde zijn. Bij het ontstaan van de mensheid was er al de behoefte om te onderscheiden en te individualiseren. Versieren van het menselijk lichaam gebeurd niet alleen met sieraden. Al ver terug beschilderde mensen hun lijf of lichaamsdelen en behangen van het lichaam met voorwerpen is ook iets van alle tijden. Al heeft het behangen van het lichaam met voorwerpen, zoals tegenwoordig met sieraden, wel een andere functie gekregen.


De functies van sieraden door de tijd heen

Sieraden hadden in beginsel tot doel om jezelf te beschermen. Ver terug in de tijd waren de sieraden vooral groot bedekten ze grote delen van het lijf. Later werd daar kleur en ook geldelijke waarde aan toevoegt. Maar wat te denken van de functie van macht. In de Middeleeuwen gebruikten vrouwen sieraden om de meest gewilde mannen van een stam te verleiden. Later werden sieraden symbolisch van aard. Denk dan bijvoorbeeld aan trouwringen en medaillons. Maar ook status speelde een rol bij het dragen van sieraden. Dit laatste speelt nu natuurlijk ook nog bij bepaalde klassen. Tegenwoordig echter, hebben sieraden veel meer de invulling gekregen van het bekrachtigen van iemand individu. Sieraden worden gekozen op basis van de selectie of een bepaald sieraad bij iemands persoonlijkheid past. En dit heeft ruimte gegeven aan een enorm breed scala een sieradenstijlen.

Er zijn zo veel verschillende sieraden als individuen zijn

Smaken verschillen, is een veel gebruikt gezegde en dit gezegde is te vergelijken met de aanleiding waarom er zo veel verschillende sieraden, sieradenstijlen en sieradenmerken zijn ontstaan de laatste jaren. Omdat een sieraad met name gekocht wordt om iemands persoonlijkheid te onderstrepen, is er een enorme variatie ontstaan. Want, elk mens is anders en elke mens heeft een andere smaak. Dit gegeven heeft de laatste 20 jaar voor een enorme groeimarkt gezorgd op sieraden gebied. Toonaangevende fashion merken als Guess en DKNY hebben zijn daardoor ook sieraden gaan ontwerpen, naast de traditionele sieradenmerken. Ook zijn er sieradenmerken opgestaan, die zich volledig zijn gaan richten op sieraden. Een goed voorbeeld hiervan is TOV Essentials

TOV Essentials sieraden exponent van een snel groeiende sieraden markt


TOV Essentials sieraden is typisch zo’n merk dat door de enorme vraag naar variatie in sieraden bestaansrecht heeft verworven. TOV Essentials sieraden heeft slim gebruikt gemaakt van de toenemende vraag naar betaalbare fashion sieraden. Geweldig is het om te zien hoe dit merk in ‘no time’ grote bekendheid heeft verworven onder dames die sieraden zien als verlengstuk van hun outfit en ‘personality’. De sieraden van TOV Essentials, die gemaakt zijn van aluminium, hebben hun populariteit niet alleen te danken omdat toevallig de vraag naar sieraden toegenomen is. Nee, TOV Essentials heeft onderscheidende dames sieraden gemaakt. Sieraden die met geen enkel ander sieradenontwerp te vergelijken zijn. Deze unieke ontwerpen passen perfect in de trend dat vrouwen hun unieke persoonlijkheid kracht willen bijzetten met unieke sieraden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten